Atunci când vă grăbiţi la un magazin pentru a vă înlocui telefonul vechi cu unul nou şi inteligent, gândiţi-vă la ce îl veţi folosi: jocuri, aplicaţii pentru afaceri sau navigare pe internet. Sursa: REUTERS
Câteva dintre elementele cheie pe care un utilizator ar trebui să le urmărească atunci cand achiziţionează un smartphone sunt: procesorul, care ar trebui să fie cat mai mare, având în vedere că el determină viteza cu care rulează aplicaţiile, memoria internă, care, cu cât este mai mare, cu atât oferă utilizatorului posibilitatea să instaleze mai multe aplicaţii sau să stocheze mai multă informatie, şi, nu în ultimul rând, calitatea displayului, ne-a declarat Alexandru Munteanu, manager de vânzări la Cosmote România.
Android versus iOs
În cazul în care nu visaţi deja la un iPhone, care are un sistem de operare propriu şi un magazin audio-video precum iTunes, vă puteţi orienta lejer către mărcile care rulează Android: HTC, LG, Motorola şi Samsung. Android permite modificarea spaţiului de lucru, dispune de integrare cu reţele sociale şi are suport 4G pentru navigare pe internet. De asemenea, de pe Android Market puteţi alege dintre 200.000 de aplicaţii.
Acest sistem de operare are integrate mai multe aplicaţii marca Google. Windows Phone 7 este sistemul de operare care rulează pe smartphone-urile Nokia. Are câteva plusuri clare, precum serviciul Live Tiles, care permite accesarea rapidă a informaţiilor, integrarea Microsoft Office, Xbox Live şi Zune. Sistemul nu permite, însă, copiere şi lipire, fotografiile realizate în modul landscape nu sunt de o calitate tocmai bună şi nu permite videochat- ul.
Tastatură fizică sau ecran tactil?
Ecranul tactil este extrem de popular printre utilizatorii de telefoane intelgente. Totuşi, avantajul unei tastaturi fizice este acela că îţi dă ceva mai mult control asupra a ceea ce scrii. Dacă vrei să te