Poate v-aţi întrebat unde este raiul hoţilor de lemne. L-am descoperit noi. Pădurea din comuna Prunişor din judeţul Mehedinţi ar trebui să fie păzită de un pădurar, care este plătit din banii contribuabililor şi ai statului. Ar trebui, dar pădurarul este bănuit că ar fi capul reţelei de hoţi care distrug pădurea.
Departe de ochii curioşilor, în mijlocul codrului secular, câteva drujbe au spart liniştea pădurii, iar copacii sunt puşi la pământ. Primarul comunei Prunişor, disperat că-n fiecare zi hoţii de lemne distrug pădurea, a încercat să afle cine este vinovat. Rezultatul a fost surprinzător, chiar pădurarul fiind prins în timp ce tăia copacii.
„Nu mi-a venit să cred ce am găsit în pădure! Cum au putut să taie copacii, ce pomi au tăiat, pomi bătrâni de 50-60 de ani, drepţi ca lumânarea! Îşi bat joc de aceste minunăţii ale naturii şi cine?! Chiar pădurarul, omul care ar trebui să păzească pădurea! El taie la fiecare sfârşit de săptămână câte patru-cinci maşini de lemne şi vinde cu 10 - 15 milioane (lei vechi - n.r.) maşina. De doi ani mă lupt cu ei şi am cerut ajutor la autorităţi, dar nimeni nu mă sprijină. Poliţiştii vin când îi chem, constată şi nu fac nimic. Eu nu sunt poliţist, sunt primar şi treaba mea este să am grijă de comună şi să colaborez cu oamenii, dar aceşti criminali de lemne trebuie pedepsiţi. I-am prins chiar când se pregăteau să încarce maşinile, dar îmi spun că nu ei le-au tăiat, că le-au găsit aşa în pădure, tăiate! Păi aici suntem în filme pentru copii?!“, a spus indignat primarul comunei Prunişor, Nandi Covlea.
Nimeni nu recunoaşte nimic
Copacii de pe o suprafaţă de aproape 2.000 de metri pătraţi din pădurea comunei au fost puşi la pământ de drujbele hoţilor angajaţi cu ziua de pădurar.
„Noi nu ştim de unde au apărut lemnele. Pe noi ne plăteşte domnul pădurar cu câte 30 de lei pe zi să îl ajutăm la parchet.