\"Căpitanul America\" este printre cele mai puţin dureroase de vizionat producţii 3D, susţine regizorul.
1 /.
Joe Johnston vorbeşte, într- un interviu acordat EVZ, despre caracterul universal al supereroului Steve Rogers, despre deciziile politice care au făcut ca filmul să primească un alt nume în Ucraina, Rusia şi Coreea de Sud şi despre avantajele şi dezavantajele trecerii de la 2D la 3D.
EVZ: Căpitanul America este cel mai puţin dotat, la capitolul superputeri, dintre toţi supereroii. Ce v-a atras la acest personaj?
Joe Johnston: Mi-a plăcut foarte mult că Steve Rogers nu are de fapt superputeri, în adevăratul sens al cuvântului, şi că poate muri foarte uşor. Dacă îl împuşti, moare imediat. Supereroii care zboară şi ridică în aer vase nu mi-au plăcut niciodată, pentru că nu sunt verosimili. În schimb, Căpitanul America este cu 25% mai puternic decât cel mai bine pregătit sportiv olimpic. Nu este definit de forţa sa fizică, ci de personalitatea sa.
La un moment dat în film, Erskine (omul de ştiinţă german Abraham Erskine, care coordonează experimentul prin care Steve Rogers se alege cu superputeri -n.r.) chiar îi spune asta: "Vei rămâne neschimbat indiferent de ce se va întâmpla mâine: nu un soldat perfect, ci un om bun". Asta m-a atras la povestea din "Căpitanul America".
Ca personaj de bandă desenată, Căpitanul America n-a prins prea bine până acum la publicul european. De ce credeţi că lucrurile se vor schimba în cazul ecranizării?
În Europa, seria de benzi desenate "Căpitanul America" e percepută ca având un pronunţat caracter patriotic. Filmul nu flutură însă steagul SUA, ci prezintă povestea unui individ care este hotărât să aleagă drumul corect în viaţă.
Cât de accesibil este filmul "Căpitanul America: Primul Răzbunător" publicului din afara Statelor Unite?
Cel mai americăn