Deşi a pierdut, duminică, finala de dublu de la Washington (7-6/3, 6-7/6, 7-10 în faţa perechii Michael Llondra / Nenad Zimonjici), Horia Tecău (26 de ani) a devenit, ieri, primul român prezent în Top 10 ATP, după Ilie Năstase (65 de ani). “Nasty” a lăudat performanţa noului număr 9 mondial la dublu, dar regretă renunţarea acestuia la turneele de simplu. Deşi a pierdut, duminică, finala de dublu de la Washington (7-6/3, 6-7/6, 7-10 în faţa perechii Michael Llondra / Nenad Zimonjici), Horia Tecău (26 de ani) a devenit, ieri, primul român prezent în Top 10 ATP, după Ilie Năstase (65 de ani). “Nasty” a lăudat performanţa noului număr 9 mondial la dublu, dar regretă renunţarea acestuia la turneele de simplu.
Libertatea: Domnule Năstase, cum apreciaţi performanţa lui Tecău?
Ilie Năstase: Mă bucur pentru el! Pe de altă parte, cred că este păcat că a renunţat la simplu şi s-a concentrat doar pe turneele de dublu. Nu prea înţeleg de ce a făcut- o, dar e decizia lui.
Este mai dificil sau mai uşor de jucat la dublu?
Din experienţa personală pot spune că nu e mare diferenţă, în sensul că un bun jucător de simplu poate avea performanţe similare şi la dublu, şi invers. Eu, de exemplu, am jucat şi am câştigat finale în ambele probe.
În cazul unei perechi, se poate spune că unul dintre parteneri are merite mai mari decât celălalt?
Performanţele realizate se datorează în egală măsură amândurora. Horia şi Robert Lindstedt, colegul său, au ajuns unde sunt acum după câţiva ani de jucat împreună. S-au rodat şi se cunosc foarte bine. Formează o pereche redutabilă tocmai pentru că se completează reciproc. E posibil ca fiecare dintre ei să nu aibă acelaşi succes, dacă ar juca alături de alţi parteneri.
Având în vedere forma lui Tecău, ce şanse avem în faţa Cehiei, în barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Davis (16-18 septembrie, în România)?
E greu d