Senzaţia de greaţă, ameţelile, indigestia, stările de anxietate şi durerea de cap pot fi combătute cu ajutorul ceaiurilor de ghimbir, de ginkgo biloba şi de mentă. Atunci când urmează să plecaţi la drum, evitaţi să consumaţi alimente procesate sărate sau grase şi produse lactate, deoarece favorizează apariţia indigestiilor.
Călătoria cu maşina, cu vaporul sau cu avionul se poate transforma într-o experienţă neplăcută pentru persoanele care suferă de rău de transport. Această stare apare atunci când mecanismele naturale de echilibru ale corpului se dereglează. Mai exact, între informaţiile vizuale şi mesajele pe care urechea internă le transmite centrului de echilibru din creier apare o discrepanţă. Inevitabil, aceste dezechilibre sunt însoţite de o serie de simptome supărătoare, precum: senzaţie de vomă, durere de cap, ameţeală şi o stare generală de rău. Din fericire, există o serie de remedii naturiste care acţionează ţintit pentru înlăturarea acestor efecte nedorite.
Ghimbirul combate starea de greaţă
Deoarece conţine substanţe volatile care inhibă centrul vomei de la nivelul creierului, ghimbirul este recomandat frecvent în tratamentul naturist al răului de transport. „Ghimbirul are capacitatea de a diminua senzaţia de greaţă şi de ameţeală care pot apărea în timpul călătoriei cu maşina, cu avionul sau cu vaporul. Pe lângă ceai, ghimbirul se mai poate folosi şi sub formă de tinctură sau de bomboane", explică medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie. Ceaiul se prepară din zece feliuţe de rădăcină de ghimbir şi dintr-o cană de apă fiartă. După zece minute de infuzat, amestecul se strecoară. Persoanele care nu tolerează gustul puţin iute de ghimbir pot adăuga în ceai o linguriţă de miere de albine şi o feliuţă de lămâie.
Lavanda, de ajutor în stările de anxietate
Pe lângă stările de greaţă şi de vomă