Scriitorul Constantin Stan a murit marţi, la Fundaţia "Sf. Irina" din Voluntari, la vârsta de 60 de ani, după o suferinţă "intensă, dar scurtă", a declarat pentru Mediafax soţia sa, Cristina, precizând că sicriul va fi depus miercuri la Uniuna Scriitorilor, iar înmormântarea va avea loc joi.
Trupul neînsufleţit al lui Constantin Stan, prozator, publicist şi profesor, va fi depus miercuri, după ora 12.00, la sediul Uniunii Scriitorilor din Capitală, unde va rămâne şi peste noapte.
Înmormântatrea va avea loc joi la Cimitirul Andronache din Bucureşti.
Constantin Stan a împlinit 60 de ani, pe 28 iulie, când se afla deja pe patul de moarte, a mai spus văduva scriitorului.
Membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR) şi preşedinte al secţiei Proză a Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, Constantin Stan a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti, secţia Limba şi literatura română - Limba şi literatura franceză, şi a frecventat Cenaclul de proză "Junimea", condus de Ovid S. Crohmălniceanu.
A debutat ca prozator în revista Luceafărul, în 1972. Ulterior a publicat "Carapacea" (Cartea Românească, 1979), "Nopţi de trecere" (Cartea Românească, 1984), "Vară târzie" (Editura Militară, 1986), "Iubire fără natură moartă" (Biblioteca Română, 1990), "Provizoriu, Sud" (Paralela 45, 2000), "Viaţa ca literatură" (Fundaţia Pro, 2001).
A fost premiat de Academia Română pentru romanul "Gerda" (Cartea Românească, 2004).
Ultimul său roman, "Gde Buharest" (Charmides, 2010), a fost nominalizat anul trecut la premiile USR, în timp ce ultimul său volum publicat - "Confesiuni fără glorie", o carte de eseuri publicistice, va apărea în toamnă la editura Tracus Arte, a precizat văduva sciitorului.
Constantin Stan a mai fost premiat de Asociaţia Scriitorilor Profesionişti din România, Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, Festivalul "P