Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat ziua de marţi, 9 august, în scădere cu 3,37%. BVB a înregistrat la jumătatea şedinţei cea mai abruptă scădere din Europa, scăzând cu până la 12,4%, însă a recuperat ulterior. Preşedintele BVB, Stere Farmache, declara marţi dimineaţă la RFI că "scăderea indicelui bursier nu are legătură directă cu mersul economiei româneşti". La rândul lor, bursele europene au înregistrat marţi un minim al ultimilor doi ani.
Pieţele bursiere europene erau extrem de fluctuante marţi, 9 august. Bursele au deschis şedinţa în creştere, dar au înregistrat ulterior scăderi abrupte.
Bursa de Valori Bucureşti a scăzut cu 12%, recuperând ulterior din pierderi şi ajungând la o scădere de şapte-opt procente, după care a încheiat şedinţa cu o scădere de circa 3%.
Pieţele financiare externe sunt puternic afectate de temerile investitorilor că economia globală va intra din nou în recesiune, mai ales după degradarea SUA de către agenţia de rating Standard&Poor's. Bursele europene, în declin
Bursele europene au atins marţi un minim al ultimilor doi ani. Acţiunile s-au depreciat în Europa pentru a opta şedinţă consecutive.
"Încrederea şi sentimentul din piaţă au capitulat. Vânzarea pare de neoprit, nu mai există niciun pic de încredere şi nicio barieră care să oprească ieşirea de fonduri din acţiuni", explică un director de vânzări la Capital Spreads, Angus Campbell. De ce scade atât de mult Bursa de Valori Bucureşti?
Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Stere Farmache, declara marţi dimineaţă la RFI că "scăderea indicelui bursier nu are legătură directă cu mersul economiei româneşti, ci este mai degrabă o consecinţă a turbulenţelor de pe pieţele internaţionale, cauzate de scăderea ratingului SUA. BVB nu este o bursă izolată, este conectată la pieţele financiare internaţionale, investitorii de