Salariile agricultorilor nu sunt mai mari în zonele cu potenţial agricol mai mare sau unde sunt producţii mai mari. De exemplu, Vâlcea este pe a patra poziţie în topul naţional al salariilor încasate de agricultori. În Vâlcea, cea mai mare parte a populaţiei ocupate activează în domeniul serviciilor, spre deosebire de judetele Olt şi Mehedinţi, unde cea mai mare parte a populaţiei se ocupă cu agricultura. Iar Olt este pe locul 13, în timp ce Mehedinţi este pe poziţia 39 în topul salariilor încasate de persoanele care lucrează în agricultura. Nici Câmpia Bărăganului, renumită pentru bazinul ei agricol, nu excelează la capitolul financiar. Astfel, fermierii din Brăila sunt pe poziţia 27 după leafa pe care o primesc, cei din Ialomiţa pe locul 28, iar cei din Călăraşi pe 38.
Salariul mediu al agricultorilor din Sibiu este cel mai ridicat din toate judeţele ţării. Sibienii din sectorul agricol au câştigat, în medie, 1.381 lei în luna aprilie. A doua poziţie este deţinută de Galaţi, unde agricultorii au câştigat, în medie, 1.344 lei în aprilie, iar pe locul trei vin sucevenii, cu un salariu mediu de 1.329 lei pe lună. La polul opus, cele mai mici salarii sunt în Harghita şi Covasna. Agricultorii din Harghita au avut un câştig salarial de 892 de lei. În acelaşi timp, angajaţii din domeniul agricol din judeţul Covasna au avut un salariu de 853 de lei.
Constanţa se află pe locul 31, cu un salariu de 997 lei pe lună.
www.econtext.ro
Salariile agricultorilor nu sunt mai mari în zonele cu potenţial agricol mai mare sau unde sunt producţii mai mari. De exemplu, Vâlcea este pe a patra poziţie în topul naţional al salariilor încasate de agricultori. În Vâlcea, cea mai mare parte a populaţiei ocupate activează în domeniul serviciilor, spre deosebire de judetele Olt şi Mehedinţi, unde cea mai mare parte a populaţiei se ocupă cu agricultura. Iar Olt este