Comitetul de urgenţă al Guvernului britanic, "Cobra", a fost convocat de urgenţă ieri-dimineaţă de premierul David Cameron, pentru a analiza gravitatea revoltelor de stradă ce au degenerat, în numai trei zile, într-un adevărat război, în care se petrec scene ca în cea de-a doua conflagraţie mondială. Londra arată ca în timpul bombardamentelor. Clădiri seculare, cu valoare de patrimoniu, care au scăpat şi de bombele naziştilor au fost transformate acum în scrum de rebelii care au făcut din uciderea, joia trecută, a unui locuitor din cartierul londonez "multicultural" Tottenham, majoritar sărac, un prilej de revolte violente de stradă, incendieri de maşini şi case, de jafuri şi de alte orori. Citeşte şi: ”Culmea democraţiei”, Iranul cere Marii Britanii să oprească violenţele poliţiştilor
Departe de a fi fost stăvilite, aceste barbarii s-au extins, cuprinzând rapid întreaga capitală britanică. Ieri-dimineaţă deja fusese mobilizat un dispozitiv de forţe de ordine fără precedent, de 16.000 de poliţişti, ca să "recucerească", practic, Londra. Până acum, din tabăra rebelilor au fost arestate 650 de persoane, iar 69 dintre acestea au fost deja acuzate de diferite delicte. De asemenea, trei dintre cei arestaţi sunt bănuiţi de tentative de asasinare a unor poliţişti.
Tot ieri s-a înregistrat şi prima victimă a violenţelor. Un bărbat în vârstă de 26 de ani, împuşcat într-o maşină luni seara, în timpul revoltelor de la Londra, a decedat, a anunţat marţi poliţia. Victima, care nu a fost identificată, a fost descoperită într-o maşină luni, în jurul orei 21:15 (23:15 ora României), în cartierul Croydon (sud), unde mai multe clădiri au fost incendiate în timpul violenţelor, a precizat poliţia într-un comunicat. Bărbatul fusese "spitalizat în stare gravă".
"Veţi simţi puterea forţei legii. Iar dacă sunt suficient de mari ca să comiteţi