Circuitul banilor publici „pompaţi“ în ultimii ani în clubul de fotbal FC Unirea a intrat în atenţia procurorilor DNA. Dosarul a apărut în urma separării de cauza privind grupul infracţional DGFP Alba – Pomponio instrumentată de procurorii DIICOT.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT în dosarul Pomponio, funcţionari din cadrul DGFP Alba au aprobat o rambursare ilegală de TVA în valoare de 1 milion de lei către societatea Fotbal Club Unirea 2006 SA, proprietarul clubului de fotbal.
Mai mult, la dispoziţia directorului adjunct Ioan Dobra, funcţionarii Dorin Conţan şi Ioan Lazăr au efectuat în 2010 un control pe tema rambursărilor de TVA la societate, ocazie cu care au fost constatate mai multe ilegalităţi care nu au fost sesizate auorităţilor de urmărire penală.
Transfer de bani între asociaţie şi firma privată
„Printre contribuabilii protejaţi de Conţan Dorin şi Dobra Ioan se numără şi Fotbal Club Unirea 2006 SA, societatea privată care deţinea în proprietate echipa de fotbal a municipiului Alba Iulia şi care folosea în principal pentru desfăşurarea activităţii bani publici proveniţi din sponsorizări de la Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul local Alba Iulia. La această societate, cenzor, împreună cu alte persoane era şi numitul Dobra Ioan. Sumele de bani obţinute de la cele două instituţii ale statului erau primite însă de către o altă entitate, asociaţia sportivă – Asociaţia Fotbal Club Unirea 1924, persoană juridică fără scop patrimonial. Sumele de bani nu au fost însă folosite de asociaţie pentru derularea de activităţi sportive proprii, deoarece nu deţinea nimic în ceea ce priveşte desfăşurarea acestor activităţi (jucători, antrenori etc), fiind transferate către SC Fotbal Club Unirea 2006 SA. Banii transferaţi au avut ca justificare un contract de prestări servicii din 2005 şi ulterior actul adiţional de finanţare