Magistratul fusese reclamat de un bărbat care susţine că a stat 10 luni în arest, sub acuzaţia că şi-a bătut un vecin care fusese, de fapt, lovit de un animal. Autorul unor anchete controversate a ieşit basma curată şi de această dată.
Statie Teodorescu s-a adresat în februarie Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, declarând că este victima celui care l-a băgat pe Ţundrea în puşcărie. Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a primit sarcina de a se ocupa de cazul lui Statie Teodorescu. Bărbatul care se declară al treilea Ţundrea i-a reclamat pe procurorul care s-a ocupat de cazul său, Ion Diaconescu, pe judecătorii care l-au condamnat, pe poliţistul care a efectuat cercetări la faţa locului, dar şi pe cel care l-a denunţat, însă răspunsul de la Craiova nu a fost tocmai cel pe care îl aştepta. El a fost arestat în 2001 pentru lovire, iar după zece luni s-a dispus cercetarea sa în stare de libertate, pentru ca în 2007 să fie achitat de Judecătoria Motru.
„S-a dispus neînceperea urmării penale faţă de fostul procuror Ion Diaconescu şi mă surprinde acest lucru. Aşa e legea votată în Parlament şi scrie în document că nu poate fi tras la răspundere pentru erori judiciare. Sunt scoşi de sub culpă, dar nu se ţine cont că mie cele 10 luni de închisoare pe nedrept pentru vătămare corporală deosebit de gravă, faptă pe care nu am comis-o eu, ci un cal, mi-au distrus viaţa. Aş fi vrut ca domnul Marius Iacob, de la Parchetul Înaltei Curţi să se ocupe de cazul meu. Am rămas cu traume. M-am îmbolnăvit. Aveam un copil minor care s-a îmbolnavit cu inima, soţia la fel, toată familia e distrusă”, spune bărbatul din Cătunele.
Dacă Diaconescu a fost găsit nevinovat şi de această dată, procurorul de caz a dispus ca poliţistul care a făcut cercetările la faţa locului să fie urmărit penal. „Pentru infracţiunea de represiune nedreaptă