În timp ce unii încearcă să se comporte demn în mijlocul naturii şi să ţină în viaţă turismul adevărat comportându-se civilizat, alţii se comportă ca în junglă. Sursa: Adi DobreSursa: Adi DobreSursa: Adi Dobre
1 /.
Pentru bucureşteanul sătul de căldura emanată de betoane şi asfalt, de gazele de eşapament şi de mitocănia cotidiană, cel mai bun remediu îl reprezintă muntele. Unii aleg confortul principalelor staţiuni de pe Valea Prahovei sau pe cel din vilele şi pensiunile transformate deja în hoteluri din zona Bran - Moeciu.
Variante: mersul pe jos sau maşina
Cei care înţeleg însă cel mai bine ce înseamnă spiritul munţilor fug de "civilizaţie" pe traseele montane din Bucegi, acolo unde înnoptează pe priciul unei cabane sau, mai simplu, în corturile cărate în spate. E o lume aparte, agresată din păcate în ultimii ani de "pantofarii" care au prins gustul ieşirilor în aer liber, acolo unde pot exporta năravurile de la bloc. Platoul Padina din Munţii Bucegi e o astfel de destinaţie.
La Padina poţi ajunge pe jos, de la Babele, pe un traseu de aproximativ două ore. E cel mai sănătos. Cu maşina e o adevărată aventură. La intrarea în Sinaia, dinspre Bucureşti, faci stânga spre Târgovişte. La un moment dat, după numai câţiva kilometri, spre dreapta se face un drum. E şi un indicator. Preţ de câţiva kilometri, să fie vreo 6-8, ai impresia că visezi. Proaspăt astfaltat, drumul e impecabil. Apoi începe iadul. Până la Padina, 13 kilometri, drumul e unul forestier. Dacă îţi iubeşti automobilul, n-ai voie să mergi cu mai mult de viteza întâia. Avantajul călătoriei cu maşina e acela că nu mai cari în spate nimic. Nici cort, nici mâncare.
"Soţul" lui Michelle Pfeiffer
Câţiva oameni îndrăgostiţi de munte încearcă să menţină viu spiritul Padinei. Matei Pfeifer e unul dintre ei. Râde când e întrebat dacă între el şi frumoasa actriţă americană Mich