* greutatea minimă admisă va creşte doar din sută în sută de grame
Pe masa de lucru a Guvernului se află un proiect de act normativ ce stabileşte condiţiile privind cantitatea netă pe care trebuie să o înregistreze o pâine pe piaţa din România. Potrivit propunerii amintite, o pâine va avea minim 200 sau 300 de grame, iar creşterea gramajului per produs va fi permisă numai din o sută în o sută de grame. Pentru pâinea neambalată vor fi acceptate scăderi ale cantităţii nete generate de pierderea de umiditate în timpul comercializării, de maxim 10 grame pentru pâinea de 300 grame, o scădere de maxim 9 grame pentru pâinea de 400-500 grame, scăderi de 7,5 grame pentru pâinea de 600-1.000 grame şi de 7 grame pentru pâinea ce depăşeşte 1.000 grame.
Această iniţiativă legislativă îşi are izvorul în concluziile rapoartelor de control centrate pe sectorul panificaţie, concluzii din care reiese foarte clar că mulţi producători de pâine variază gramajul pe bucată, micşorând periodic cantitatea cu 5-20 de grame/bucată, cu scopul de a-şi majora profiturile. Deocamdată, proiectul este în stadiu de dezbatere publică, însă se speră că intrarea în vigoare va avea loc de luna viitoare. * greutatea minimă admisă va creşte doar din sută în sută de grame
Pe masa de lucru a Guvernului se află un proiect de act normativ ce stabileşte condiţiile privind cantitatea netă pe care trebuie să o înregistreze o pâine pe piaţa din România. Potrivit propunerii amintite, o pâine va avea minim 200 sau 300 de grame, iar creşterea gramajului per produs va fi permisă numai din o sută în o sută de grame. Pentru pâinea neambalată vor fi acceptate scăderi ale cantităţii nete generate de pierderea de umiditate în timpul comercializării, de maxim 10 grame pentru pâinea de 300 grame, o scădere de maxim 9 grame pentru pâinea de 400-500 grame, scăderi de 7,5 grame pentru pâinea de