Pe 24 septembrie 2010, peste 8000 de poliţişti au dat "examenul" vieţii în faţa Palatului Cotroceni. De atunci,"caschetele" au avut multe de pătimit, iar şeful lor,Traian Igaş, le-a servit mai mereu ca fel principal ameninţarea cu disponibilizările şi balonul de săpun despre reorganizarea Ministerului de Interne (MAI). Ca un om trecut prin febra examenelor- căci, aşa cum îl recomandă CV-ul, Igaş are la activ vreo trei facultăţi şi un bacalaureat, luat ce-i drept, pe la 23 de ani- ministrul a hotărât să-i facă pe subordonaţii săi să-şi merite locul în sistem. Aşa că, dacă e ordin, cu plăcere, toată lumea să poftească la interviu!
Un interviu banal şi subiectiv care şterge însă tot trecutul profesional al unui lucrător - fie el de la Ordine Publică, de la Investigaţii Criminale, din Jandarmerie, IGSU etc- cu ani de experienţă, de muncă şi de realizări. Ceea ce ne îndreptăţeşte să vă întrebăm, domnule ministru Traian Igaş, în calitate de şef peste Interne, dacă dumneavoastră credeţi că în acest mod veţi reuşi să-i păstraţi în sistem pe cei cu adevărat profesionişti şi valoroşi. Şi dacă cinci, 11 sau 20 de întrebări sunt concludente într-atât încât să distrugeţi viaţa unui om după 25 de ani de muncă?! Pe când o testare şi pentru Domnia-voastră?
S-a strigat catalogul şi pentru lucrătorii de la Investigaţii Criminale, Secţia 5!
Ieri a fost rândul lucrătorilor de la Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei 5 să treacă prin febra testării. Cu solicitare făcută de ziarul nostru la Poliţia Capitalei şi aprobată, am intrat preţ de juma de oră să luăm pulsul examenului şi să vedem cum stau candidaţii cu emoţiile şi cu... cunoştinţele. Ca să intre mai bine în atmosferă, şi implicit în peisajul anilor de şcoală, cei 21 de lucrători de la Investigaţii Criminale au fost chemaţi pentru testare chiar într-o unitate de învăţământ de pe lângă secţia de poliţ