Preşedintele Băsescu a declarat deunăzi că nu mai face băi de mulţime pentru că după vizita memorabilă din 24 ianuarie, de la Iaşi, când în loc de ovaţii a fost potopit de huiduieli, nu a mai fost invitat la nici o festivitate. Nu-l cred. Mai curând, pur şi simplu, nu-l mai interesează - nici personal, nici ca şef de facto al PDL - să atragă electoratul de partea sa. Al treilea mandat de preşedinte nu mai e posibil, având doar nădejdea că va rămâne în funcţie până în 2014. Îi e indiferent şi cu cât va trece PDL peste pragul electoral, deoarece tot din zona acestuia va desemna premierul, interpretând abuziv Constituţia. Chiar dacă USL ar depăşi 50%, a afirmat că nu-i obligat să-i încredinţeze formarea Guvernului. Diferite personaje portocalii - Roberta Anastase, Alin Popoviciu - îi reiau ideea de a se ignora rezultatul votului democratic din 2012, de a se sfida voinţa electoratului, susţinând cu tupeu şi aroganţă că “puteţi fi siguri că tot noi vom forma viitorul guvern”.
Ce face în acest timp Opoziţia, recte USL? Adică PSD, PNL şi PC? Dormitează. Deşi aşa cum semnalam încă de astă-primăvară, la constituirea USL, doar o victorie zdrobitoarel- ar putea determinape preşedinte să-şi cenzureze intenţia subversivă.
Liderii USL, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, se complac într-o pasivitate greu de înţeles. Când şi când, mai ales când portocaliiiîi pocnesc individualdupă ceafă, făcându-i imaturi, palavragii sau incapabili, se mai dezmorţesc şi strănută şi ei prin televiziuni. Asta e o atitudine reactivă, nu una activă, netă, aspră, argumentată, faţă de prestaţia unei Puteri care-şiface mendrele. Atât PSD, cât şi PNL ne-au tot împuiat capul că au departamente de analiză, ba chiar şi “guverne în umbră” care monitorizează atent Puterea, derapajele ei şi sunt gata să demonstreze care-s soluţiile alternative la măsurile incompetente, discreţionare