Guvernul a avizat ieri normele de organizare şi funcţionare a jocurilor de noroc
Problema este că trebuie înfiinţat un organism nou care să vegheze la aplicarea legislaţiei şi se pare că acesta va fi unul privat
Fără acesta, legislaţia e frumoasă, dar nu ajută la nimic
Normele de organizare şi funcţionare a jocurilor de noroc, reglementate ieri de Guvern, sunt binevenite pentru piaţa de resort, dar insuficiente. "Într-un fel e bine că se încearcă fiscalizarea firmelor care s-au înfiinţat în paradisuri fiscale, dar în acest moment legislaţia pare nerealistă", au declarat pentru Curierul Naţional surse din piaţă, explicând că va fi nevoie şi de un organism de supraveghere care va fi foarte dificil de găsit din cauza condiţiilor impuse prin actul normativ.
"Ar putea fi luate în calcul două variante, una în care statul să înfiinţeze organismul de supraveghere şi al doilea în care acesta să fie în totalitate privat. Credem că va fi unul privat, pentru că înfiinţarea lui de către stat ar costa mult prea mult, iar statul nu ar putea suporta aceste cheltuieli", a afirmat sursa citată, completând că ar putea fi ceva probleme în privinţa condiţiilor impuse pentru realizarea unui astfel de organism privat, care, în opinia sa, "sunt imposibile".
"Fără acest organism legislaţia e frumoasă, dar nu ajută cu nimic, pentru că nu poate fi implementată. Nu va exista control. Şi dacă nu există control, dacă nu suntem eficienţi în această activitate şi nu vom bloca site-urile străine de pariuri care nu respectă legislaţia, nu va veni nicio firmă la noi să se autorizeze", a încheiat sursa citată.
Operatorii jocurilor de noroc, obligaţi să aibă un sediu înregistrat în ţară
Guvernul a reglementat, ieri, sistemul de organizare şi funcţionare a jocurilor de noroc, hotărând să menţină obligaţia impusă operatorilor de a deţine un sediu î