Costul pentru înregistrarea unei maşini depinde şi de capacitatea cilindrică. La Servicul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor se înmatriculează, zilnic, aproximativ 40 de maşini. „Înmatriculăm aproximativ 40 de maşini pe zi. Taxa variază în funcţie de capacitatea cilindrică, dar şi dacă este Euro 3, Euro 4 sau Euro 5.
Mai depinde şi de câţi bani dispune o persoană ca să-şi cumpere o maşină şi să o şi înmatriculeze“, a declarat Ion Ioniţă, şef serviciu la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor.
Acte necesare
Cei care vor să-şi înmatriculez un vehicul nou au nevoie de o cerere, iar în cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane care poate folosi vehiculul în virtutea unui drept legal, altul decât cel de proprietate, proprietarul va menţiona solicitarea explicit. Este necesară şi fişa de înmatriculare a vehiculului, al cărei model este stabilit conform reglementărilor legale, completată cu datele şi semnătura proprietarului, vizată de organele fiscale competente, iar în cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane, se va depune şi fişa de înmatriculare cu datele şi semnătura acesteia.
Pentru înmatriculare aveţi nevoie şi de cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie, documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra autovehiculului sau remorcii, în original şi copie (factură sau contract de vânzare-cumpărare), actul de identitate al solicitantului, în original şi copie.
Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în săptămânalul ADS Călăraşi