La alegerile din 2012, democrat-liberalii pot imparti materiale electorale cu orice culoare doresc, atata timp cat sigla si numele partidului raman aceleasi. Purtatorul de cuvant al PDL, deputatul Sever Voinescu, a declarat pentru HotNews.ro ca, "potrivit legii, partidele se identifica prin sigla si nume". "Asta cu culoarea este asa, ca la echipele de fotbal care sunt obisnuite cu culorile clubului, dar care nu inseamna ca obligatoriu joaca in culorile alea", a explicat Voinescu.
Purtatorul de cuvant al PDL a declarat ca liderii democrat-liberali nu au luat nicio decizie de schimbare a culorii sau a insemnelor partidului. "Culoarea este un element mai degraba informal de identificare a partidelor", sustine Sever Voinescu, precizand ca "nu e nevoie de o decizie oficiala de schimbare a culorii".
"Pur si simplu, daca sunt candidati care cred ca in competitia electorala au o culoare care ii reprezinta, cum e domnul Adrian Radulescu care este agricultor, candideaza intr-un colegiu rural, atunci e ok. Ceea ce este important conform legii, repet, este numele partidului si sigla partidului. Astea sunt importante. Acum, la culori, la poze, mai din profil, mai din fata... fiecare cum crede. Din punctul nostru de vedere, important este sa sa pastreze sigla si numele partidului", a declarat Sever Voinescu.
Democrat-liberalul a explicat decizia celor cinci candidati democrat-liberali care au recurs pana acum la schimbarea culorii insemnelor partidului din portocaliu in verde prin dorinta fiecaruia de a-si maximiza sansele la victorie. In ceea ce priveste alegerile din 2012, "fiecare cum va considera de cuviinta asa va face. Dar repet, sa respecte numele si sigla", a explicat Voinescu.
UPDATE Mircea Dusa (PSD): De ce vrea PDL sa renunte la portocaliu si sa fure culoarea traditionala a maghiarimii?
Vicepresedintele Camerei D