Actriţa din \"Periferic\", singurul film românesc din competiţia Anonimului, a vorbit pentru EVZ despre ce-şi doresc românii de la un film autohton.
Actriţa Ana Ularu a spus, înainte ca filmul să fie proiectat, că în cinema există o penurie de roluri feminine, dar, de fapt, ea crede că pur şi simplu generaţia tânără de femei din prezent e prea eterogenă pentru a fi scrisă. "Cred că există vârste pe care nu ştiu să le exploateze oamenii încă. Spuneam recent că nu prea există personaje de vârsta mea, 25-26 de ani. S-a pierdut cunoştinţa, nu se ştiu problematicile vârstei, e o generaţie care e destul de bizară oricum. Ar trebui să vorbeşti pentru ea, dar nu ştii să vorbeşti pentru ea, pentru că e total eterogenă", a explicat Ularu pentru EVZ.
În film, ce se întâmplă cu Matilda, personajul Anei, depinde de trei bărbaţi, de fapt doi şi un copil. Dar actriţa nu crede că asta e o perspectivă feministă: "Pur şi simplu se raportează la oamenii importanţi din viaţa ei. Personajul feminin al mamei, un pretext, este de fapt declanşatorul întregii poveşti. Oricum ea e o femeie destul de defeminizată. E o femeie atât de obosită, încât nu mai are practic un sex, are doar un scop. Bogdan (Bogdan George Apetri, autorul "Periferic" nr) nu vrea să povestească despre metaforele folosite. El zice că fiecare spectator pleacă cu «Perifericul» lui acasă. De ce să-i dau eu cheia înainte?".
Filmul de acţiune nu are neapărat priză
Întrebată dacă publicul va aprecia un film de acţiune, Ana spune că mobilizarea e dificilă. "S-a tot spus că românii au nevoie de mai multă comedie, după care s-a făcut comedie în draci şi nu s-a dus nimeni. Românii ar avea nevoie să nu mai încarce atât buzunarul american şi să vadă şi filme româneşti. Habar n-am cum se poate face chestia asta. La un moment dat, dacă am ajunge şi la Oscar, lumea tot n-ar fi mobilizată. Există o zonă demografică ca