Zonele “problemă” au fost deja identificate. Jandarmii, poliţiştii şi poliţiştii de frontieră vor intensifica acţiunile de control şi patrulare.
Într-o întâlnire avută cu prefectul de Mehedinţi, cu şefii Jandarmeriei şi Poliţiei, dar şi cu primarii comunelor din sudul judeţului, reprezentanţii Asociaţiei producătorilor agricoli s-au plâns de numărul foarte mare al furturilor de cereale, dar şi de distrugeri.
În ultimele săptămâni, în tot judeţul s-a constatat o creştere alarmantă a numărului de furturi din culturi.
Cele mai multe probleme sunt în sudul judeţului, în zonele Gârla Mare şi Salcia. Printre prăduiţi se numără şi Nicolae Popescu, un agricultor care a investit, până acum, în trei ani, aproape 2 milioane de euro în cele 1600 de hectare pe care le are în Salcia şi Cujmir, dar care, pentru a-şi scoate banii şi investiţia, se gândeşte deja să părăsească judeţul şi să plece în Bărăgan.
“Pe Salcia, am 1480 de hectare. Sunt obligat să las anul acesta vreo 480 de hectare. Nu pot să fac faţă din cauza asta: mă fură şi îmi distrug tot.
Cel puţin în partea de sud care este spre Dunăre, cu ciobanii nu pot să fac faţă şi trebuie să renunţ.
Deşi e păcat pentru lumea de rând care mi le dă. Din asta trăieste Salcia, nu din altceva. Avem rapiţă, majoritatea este grâu, floarea soarelui şi sorg. De la sorg îmi iau adio, că deja mi l-au furat pe tot. O sută de hectare. Se fură mereu şi îl fură lumea de rând.
Zicem că e puţin că l-am prins cu zece turte în căruţă, dar zece turte la 100 de căruţe pe zi, e ceva. Am făsut şi sesizări, degeaba”, ne-a spus supărat bărbatul.
Ce soluţii s-au găsit pentru stârpirea hoţilor, citiţi mâine în Adevărul!