Ghidul audio în limba engleză va fi introdus în autobuzele turistice din Bucureşti începând de sâmbătă. Cel în limba română a fost introdus de astăzi.
„Cei de la RATB au spus că sâmbătă va fi introdus ghidul şi în limba engleza. Până acum autobuzele au avut succes. În medie, sunt 300 de călători pe zi”, a afirmat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea. De asemenea, Udrea a menţionat că Primăria Bucureşti trebuie să înfiinţeze un centru de informare turistică, pentru acest obiectiv existând finanţare din fonduri europene: „Avem fonduri europene pentru un centru de informare turistică. Sunt bani pentru Primărie, iar centrul turistic este necesar. Sunt 500 milioane lei alocaţi”.
Linia turistică a fost lansată pe 28 iulie, şi este deservită de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri. Obiectivele turistice aflate de-a lungul traseului sunt: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice. Maşinile circulă la un interval de 15 minute şi au fost închiriate pentru un program-pilot de la Primăria Constanţa. Linia funcţionează între orele 10.00-22.00, intervalul de succedare între vehicule fiind de 15 minute. Traseul are o lungime de 15,4 kilometri, 14 staţii şi este parcurs în aproximativ 50 de minute.
Tarifele de transport pentru această linie, stabilite pe categorii de vârstă, sunt: 25 lei un bilet pentru adulţi şi 10 lei un bilet pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii cu vâr