Salubritatea nu renunţă la creşterea tarifelor, dar până când va obţine acest lucru îşi face curăţenie în propria ogradă
Primăria Craiova încearcă să dea legitimitate societăţii care administrează activitatea de colectare a gunoiului în oraş. Într-o şedinţă extraordinară care va avea loc săptămâna viitoare, consilierii locali sunt chemaţi din nou să aprobe contractul de delegare de gestiune. O astfel de iniţiativă a avut loc şi la sfârşitul lunii trecute, dar consilierii USL s-au opus pe motiv că nu sunt de acord cu creşterea tarifelor de colectare a gunoiului de la populaţie şi de la societăţile comerciale.
Plusuri şi minusuri
Municipalitatea craioveană a avut numai de câştigat din transformarea Serviciului de Salubritate în societate comercială. Au fost angajaţi oameni noi, fie ei şi pe linie de partid, primeşte anual o redevenţă de 1,7 milioane de lei de la SC Salubritate SRL, plus impozitele pe utilaje pe care le plăteşte societatea, impozite pe care primăria nu le încasa pe vremea când Salubritatea avea doar statut de serviciu. În aceste condiţii, conducerea proaspetei societăţi s-a trezit că nu are de unde plăti pomelnicul de dări. Şi atunci a solicitat creşterea tarifelor, în primul rând pentru a asigura plata celor 50 de persoane pe care le-a angajat recent, după cum reiese din motivarea din proiectul de hotărâre respins iniţial de consilier.
Ce a vrut şi ce a ieşit
Sereleul care se ocupă de salubrizarea oraşului a cerut creşterea preţului de la 4,3 lei de persoană pe lună, cât plăteşte în prezent fiecare craiovean pentru ridicarea gunoiului, la 5,9 lei de persoană lunar. Societăţile comerciale care au contract cu Salubritatea ar trebui să plătească pentru fiecare metru cub de gunoi 65 de lei, în loc de 47 de lei.
Singurul lucru pe care l-a obţinut societatea de la consilieri a fost avizul favorabil p