Desert popular, de zi cu zi, acum într-o formulă la îndemâna fiecăruia, chiar şi a celui mai nepriceput bucătar. O prăjitură pe cât de simplă pe atât de rapidă, în care toate ingredientele se amestecă într-un singur vas pentru un scop comun. O video-reţetă pentru fiecare zi a săptămânii.
Porţii: 6-8
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
350 grame de făină
350 grame zahăr pudră
350 ml ulei
5 ouă mari
2 mere mari
1 linguriţă rasă praf de copt
coaja rasă de la o lămâie
3 linguri zeamă de lămâie
3 linguri pesmet
1 lingură rasă scorţişoară măcinată
1 vârf de cuţit sare
Preparare:
Ungeţi o tavă de tort cu pereţi detaşabili cu puţin ulei şi pudraţi-o cu făină.
Încingeţi cuptorul la 160 de grade Celsius (mediu spre mic).
Amestecaţi făina cu puţină sare şi praf de copt.
Puneţi ouăle şi uleiul într-un vas adânc şi mixaţi-le cu ajutorul unui blender de mână (scufundător) sau a unui mixer până se transformă într-o maioneză fluidă.
Adăugaţi zeama de lămâie, coaja de lămâie şi zahărul pudră (mai puţin 2 linguri).
Cu ajutorul unui tel încorporaţi uşor făina în amestec.
Curăţaţi merele şi tăiaţi-le în cuburi cu latura de 1-1,5 centimetri.
Amestecaţi pesmetul cu scorţişoara şi restul de zahăr pudră.
Treceţi merele prin amestecul de pesmet. Asiguraţi-vă că pesmetul aderă la bucăţile de măr.
Adăugaţi merele în aluat şi amestecaţi uşor.
Turnaţi aluatul în tava pentru copt.
Introduceţi la cuptor pentru 40-45 de minute. Verificaţi cu o scobitoare după 35 de minute dacă prăjitura este făcută.
Lăsaţi prăjitura să se răcească înainte de a o scoate din tavă şi porţiona.
Prăjitura ieftină cu mere se serveşte ca atare, pudrată cu zahăr sau cu o lingură de frişcă bătută. De asemenea, se poate glazura cu un icing obţinut di