Procurorii au identificat 12 persoane, o universitate şi o fundaţie care şi-au retras sume între unu şi zece miliarde de lei vechi de la FNI , pe 10 aprilie 2000, cu 45 de zile înainte de prăbuşirea fondului. Singurul care a scos, în aceeaşi zi, o sumă cu mult mai mare de 10 miliarde de lei vechi a fost Nicolae Popa.
CITIŢI ŞI:
Carabulea a pierdut procesul pentru sediul Teatrului “Radu Stanca” din Sibiu
Printre cei care au beneficiat de ultima tranşă de bani de la FNI se numără şi cunoscutul om de afaceri sibian, Ilie Carabulea.
Ilie Carabulea (64 de ani) este pe locul 22 în topul „Forbes 500 Miliardari", cu o avere de aproximativ 200 de milioane de euro. Deţine holdingul Atlassib din care fac parte compania de transport internaţional de persoane Atlassib precum şi firmele de transport marfă Transcar, Comtram şi Transcom.
Holdingul cuprinde încă patru firme de legumicultură, pomicultură, zootehnie și industria cărnii, precum și două firme de comerţ, Comat Sibiu și Bricomat. Mai deţine în mod direct aproape 38% din acţiunile Băncii Comerciale Carpatica şi în mod indirect aproximativ 4% din acţiuni, prin intermediul Atlassib.
Carabulea a fost acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă în relatia cu Florin Apostu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lâng Judecătoria Sibiu. Carabulea i-ar fi oferit o revizie tehnică gratuită lui Apostu pentru ca acesta să intervină în cazul memoriului pe care îl trimisese către procurorul general al României pentru promovarea unui recurs în anulare.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!
Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu: