Dacă vreţi să aveţi un ten curat la orice vârstă, nu stoarceţi coşurile, ci mergeţi la dermatolog! Dr. Mihaela Leventer, preşedintele Societăţii Române de Medicină Estetică (SRME), vă spune în ce constă tratamentul acneei şi care sunt factorii care o agravează. Dacă vreţi să aveţi un ten curat la orice vârstă, nu stoarceţi coşurile, ci mergeţi la dermatolog! Dr. Mihaela Leventer, preşedintele Societăţii Române de Medicină Estetică (SRME), vă spune în ce constă tratamentul acneei şi care sunt factorii care o agravează.
Acneea afectează atât tinerii, cât şi adulţii sau copiii, iar netratată corespunzător, poate lăsa urme definitive pe piele. De cele mai multe ori, în astfel de cazuri, nu sunt suficiente produsele cosmetice de curăţare, ci se impune folosirea unor medicamente. Acestea nu sunt eficiente însă în toate cazurile, aşa că înainte de a începe un tratament trebuie consultat un medic dermatolog, pentru că terapia este complexă, vizând atât reducerea secreţiei de sebum, cât şi inhibarea apariţiei unor noi coşuri sau scăderea inflamaţiei şi a infecţiei. “Tratamentul poate fi local sau general, în funcţie de stadiul de agravare a bolii, de persoană şi de reacţia la medicamentele prescrise.
«Nu există o reţetă generală»
De obicei, tratamentul de atac este alternat cu cel de întreţinere şi în nici un caz nu implică stoarcerea coşurilor. Nu există o soluţie- minune sau o reţetă general valabilă”, susţine dermatologul Mihaela Leventer, care a lansat în această săptămână campania “Act smart, be cool!” (getcool.ro), menită să informeze tinerii în această problemă, astfel încât să nu devină frustraţi din cauza acestei afecţiuni. Specialistul susţine că reţeta, pentru fiecare caz în parte, se prescrie în funcţie de severitatea leziunilor, de tipul şi distribuţia lor, de potenţialul de a dezvolta cicatrici precoce, de vârsta la care au apărut, de durata bolii