Bucureştenii se pot delecta timp de patru zile cu bucate tradiţionale la două târguri prilejuite de sărbătoarea Sfântei Marii. Sărmăluţe maramureşene, tocăniţă de miel la ceaun, dulceaţa de vişine de la Topoloveni sau gogoşile argeşene sunt doar câteva din bunătăţile din care se pot înfrupa bucureştenii zilele acestea.
Târgul „Bunătăţi şi bucurii pentru Mării“ a început ieri în Parcul Naţional din sectorul 2 al Capitalei şi va fi deschis până luni, 15 august, iar intrarea este liberă. Vizitatorii vor putea degusta bucate tradiţionale din mai multe judeţe ale ţării. Organizatorii se laudă cu sărmăluţele maramureşene, tocăniţă de miel la ceaun şi cu gogoşile argeşene.
Mâncarea preparată în faţa clientului
„Noi am adus multe produse tradiţionale, însă sărmăluţele maramureşene vor fi deliciul. Sperăm ca vremea să ţină cu noi. Produsele gătite vor fi preparate aici, în faţa clientului“, a explicat Marius Adam, unul dintre organizatorii târgului.
Chiar dacă vremea n-a fost tocmai prielnică, clienţii n-au întârziat să apară încă de la deschidere. „Eu prefer să cumpăr de aici pentru că alimentele din magazine au foarte multe chimicale. Am încredere în produse şi dacă se strică nu mă supăr pentru că înseamnă că sunt naturale şi n-au chimicale. Cele pe care poţi să le păstrezi mai mult timp înseamnă că au mulţi conservanţi şi nu sunt sănătoase“, a spus Mioara Georgescu (67 ani), unul dintre primii clienţi de ieri ai târgului.
Vedeta din sectorul 5, dulceaţa de Topoloveni
Un alt târg are loc în Parcul Sebastian din sectorul 5 al Capitalei, în perioada 12 – 15 august. Vizitatorii se vor putea delecta aici cu viţel la proţap, caşcaval afumat, brânză de burduf, telemea şi multe alte preparate din lactate. Toto aici, va fi prezentată în premieră dulceaţa de vişine de Topoloveni, iar în a doua parte a târgului, duminică şi luni, înc