Administratorul delegat al lui Dinamo a suferit, ieri, o operaţie complicată pe cord deschis. Pe durata intervenţiei, „Mister“ a trăit dependent de aparatele care au preluat funcţiile plămânilor şi pe cea a cordului.
Cornel Dinu a trecut, ieri, prin cea mai grea cumpănă din viaţa sa. Inima i-a fost oprită peste şapte ore! Operaţia a început la ora 11.30 şi nu se terminase, aseară, până la ora 19.00, când s-a încheiat ediţia. O echipă condusă de doctorul Şerban Brădişteanu avea misiunea să-i „repare" zona afectată de infarctul suferit de „Mister" luna trecută.
Fără vizite până marţi
Operaţia a constat în montarea unui by-pass coronarian, în fapt un vas care e folosit de fluxul sangvin pentru a ocoli porţiunea înfundată din artera care irigă muşchiul inimii. Infarctul, de fapt, este acţiunea prin care o zonă nu mai este „hrănită" şi devine nefuncţională ca urmare a lipsei oxigenului transportat de globulele roşii. În paşi simpli, tehnica este prezentată în graficul alăturat, dar pentru a îndeplini ca la carte sarcina e nevoie de medici cu multă experienţă, condiţie fizică foarte bună şi siguranţă de sine.
De altfel, doctorul Brădişteanu, şeful secţiei Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Floreasca, este un pionier în domeniu, fiind primul român care a efectuat cu suces un transplant de inimă, la mijlocul anilor '90. După intervenţie, pacientul are nevoie de linişte pentru a se recupera, perioada medie fiind de 30 de zile. Cornel Dinu a fost anesteziat pentru cel puţin 18 ore şi ar putea fi vizitat de apropiaţi abia începând de marţi, până atunci urmând a fi monitorizat pas cu pas la Terapie Intensivă.
A căzut în depresie
Greu încercat de necazurile soţiei, care suferă de multiple afecţiuni având ca punct de plecare diabetul, depresiv, rămas fără prea mare sprijin spiritual după dispariţia naşului său, sc