Pentru a plăti poliţe sau doar pentru a se promova, oamenii politici au încins mediul virtual, postând intens pe paginile de Facebook, Twitter sau pe blogurile personale. Anunţuri importante, „săgeţi“ la adresa adversarilor, poze şi impresii sunt „date pe net“ zilnic de „postacii“ din politică.
Democrat-liberalii par „campionii mediului virtual", fiind reprezentaţi în prima linie de premierul Emil Boc, ministrul Turismului, Elena Udrea, şi de europarlamentarii Cristian Preda şi Monica Macovei, ale căror pagini virtuale dau numeroase ştiri. Dacă pe blog Udrea îşi „încondeiază" inamicii politici, îşi promovează proiectele pentru Capitală şi pune diverse întrebări, spre exemplu cum să-şi oprească centrala termică, pe Twitter caută lobodă sau spune ce are în frigider: doar un borcan de zacuscă.
De pe pagina de Facebook a ministrului Turismului s-a aflat şi cum au petrecut membrii Executivului Duminica Floriilor în pelerinaj la Mănăstirea Văratec. Atmosfera de excursie cu şcoala din microbuzul „guvernamental" s-a desprins din pozele făcute cu un telefon mobil şi postate pe pagina de Facebook a ministrului. În imagini apare şi premierul Emil Boc, cu o tabletă iPad de care este nedespărţit, folosind-o chiar şi în timpul unui interviu pentru a consulta Constituţia.
Boc, „reporterul" multimedia
De altfel, nu mică le-a fost mirarea ziariştilor care aşteptau în jurul orei 2.00 noaptea pe holurile Parlamentului rezultatele finale ale alegerilor interne din PDL, când premierul i-a filmat şi „intervievat" pentru pagina sa de Facebook. Anul trecut, premierul i-a filmat şi pe ziariştii care l-au însoţit în satul natal Răchiţele, unde a petrecut Paştele, imaginile având aceeaşi destinaţie: Facebook şi Twitter. Comentarii „cu priză la public" postează şi europarlamentarul Cristian Preda, un cunoscut critic al activităţii premierului, pe care l-a şi