Consilierii au stabilit în şedinţa de ieri ca Primăria să se ocupe de serviciul de termoficare de la nivelul municipiului. CET rămâne astfel fără obiect de activitate, municipalitatea preluând furnizarea agentului termic până la găsirea unui operator privat.
Ora 16.45 Furnizorii de combustistibil au decis astăzi să dea drumul la gaz în urma discuţiilor cu primarul Gheorghe Nichita.
„Acum s-a dat drumul la gaz. În noaptea asta ieşenii vor avea apă caldă“, dă asigurări Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.
Ora 08.11 Problema apei calde nu a fost rezolvată la Iaşi, chiar dacă şefii oraşului au decis ieri să administreze activitatea CET. Cele 50.000 de familii care se spală la lighean de zece zile vor trebui să mai suporte lipsa apei calde cel puţin încă o săptămână.
Reprezentanţii Primăriei au solicitat Ministerului de Interne şi Rezervelor Statului să ridice sechestrul pus pe conturile societăţii de termoficare, după ce magistraţii Judecătoriei Iaşi le-au respins cererea în acest sens. „MAI şi Rezervele Statului mi-au răspuns că nu pot ridica sechestrul până nu vine motivaţia de la Judecătorie pentru a respecta cererea noastră“, a spus primarul Gheorghe Nichita.
Licitaţie în 2012
Abia la începutul săptămânii viitoare, edilii le vor cere încă o dată reprezentanţilor Guvernului plata subvenţiei de 7,5 milioane de lei pe care Iaşiul trebuie să o primească, bani cu care ar putea să achite facturile restante la furnizorii de gaz metan. „Plata s-ar putea face şi prin realocări bugetare, luăm din fondul de rezervă al primarului sau din banii pentru fotbal“, a spus consilierul local Sorin Ionescu. Până la soluţionarea problemei, edilii au recurs la măsuri temporare.
Vor scoate la licitaţie selectarea unui operator privat de termoficare în iulie 2012. Până atunci, Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei va admini