La Bucur e un restaurant destul de cunoscut si apreciat de catre cei din zona Sincai. De doi ani e intr-o cladire ce pare sa fi fost construita special pentru asa ceva, chiar pe Dimitrie Cantemir, la intersectia cu Sincai.
Asta dupa ce din 2006 pana in 2009 a fost in cladirea alaturata, lipita de cea actuala. Restaurantul e mare, dupa cum se vede si din poze, si are o terasa pe trotuar, care cu greu poate fi considerata ca separata de agitatia si de masinile bezmetice ale marelui bulevard.
Interiorul e amenajat cu grija. Desi nu e nimic original sau iesit din comun La Bucur, totusi se vede ca oamenii aceia au luat lucrurile in serios. Am auzit ca "oamenii aceia" sunt niste moldoveni, dar moldoveni de la ei, nu de la noi. Si ca toti, de fapt, de la bucatari la personalul de sala, sunt din acelasi loc.
Meniul e romanesc, in mare, cu unele mancaruri cu nume mai mult moldovenesti, mai putin cunoscute bucurestenilor, dar si cu cateva insertii italienesti - evident, stiut fiind ca aproape niciun patron de restaurant bucurestean nu se poate abtine de la asa ceva.
Eu consider La Bucur ca fiind un restaurant romanesc, totusi, desi am vazut ca ei insistau pe "bucatarie internationala"!!!
Am luat doar mancare romaneasca - poate spre norocul lor... A fost mai buna decat la multe alte restaurante autodenumite si autopozitionate ca “restaurante romanesti/ restaurante traditionale romanesti/ cu restaurante cu specific national romanesc etc. etc.” Foarte multa carne, dupa cum era si de asteptat, pentru ca asta e si cel mai usor de facut, se stie bine.
Ca de fiecare data cand merg intr-un restaurant, iau ce cred eu ca au mai prost si ce cred tot eu (sau ce spun ei, cand binevoiesc sa-mi recomande ceva) ca au cel mai bun. Pentru “ce e mai prost” am cerut eterna “gustare calda”, care cred ca lipseste doar din 5% dintre restaurantele bucurest