Înainte de a lua orice decizie de acest gen, gândeşte-te bine! Uneori, senzaţia că nu mai eşti iubită poate fi doar o impresie, care să nu reflecte realitatea. Poate partenerul tău de viaţă trece printr-o perioadă stresantă şi nu mai are timp sau chef să te răsfeţe cum o făcea altădată.
Să începi să-i reproşezi comportamentul pe care îl are faţă de tine nu este tocmai cea mai inspirată atitudine, pentru că va împiedica relaţia să evolueze. Dacă unul dintre parteneri se va simţi nefericit sau neîmplinit într-o anumită privinţă va da vina, adesea, pe jumătatea sa. Acuzaţiile care i se aduc îl determină pe "învinuit" să aibă îndoieli în ceea ce priveşte continuarea acelei relaţii. Cel care trece prin momente mai proaste şi care se simte frustrat va gândi că are o relaţie lipsită de dragoste, când, de fapt, ei nu îşi iubesc propria viaţă. Trebuie să îţi asumi responsabilitatea unei relaţii. Uneori, momentele de plictiseală dintr-un cuplu sunt confundate cu absenţa dragostei.
Ambii parteneri au nevoie să se schimbe şi să crească împreună în timp. Evoluţia emoţională, mentală şi spirituală în doi este necesară pentru a menţine o relaţie proaspătă. Unele persoane pot crede că dragostea a trecut doar pentru că romantismul din acea relaţie a dispărut. Romantismul nu este însă ceva automat, trebuie să creăm ocazii potrivite pentru a-l retrăi. Iată câteva idei care v-ar putea ajuta să reînviaţi romantismul în relaţia voastră:
- programaţi-vă măcar o dată pe săptămână o plimbare în doi, seara. Acest obicei vă va da o stare de bine, vă va face să vedeţi viaţa, inclusiv relaţia voastră, cu alţi ochi.
- evadaţi în weekend, într-o staţiune, fără să luaţi copiii cu voi! Chiar dacă tu eşti baza atunci când vine vorba despre îngrijirea celor mici, fă un efort şi, la sfârşit de săptămână, ia-ţi o bonă sau roagă o prietenă să stea cu ei. Nu vă neglijaţi propria