O reţetă românească întâlnită în special în zonele premontane, acolo unde smântâna există din belşug, păstăile de fasole (tecile) cu smântână, usturoi şi verdeaţă sunt ușor de preparat, fie că o servim ca mâncare în sine sau ca garnitură.
Porţii: 2
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
600 grame păstăi de fasole
4 linguri de smântână grasă
3-4 căţei de usturoi
2 linguri de ulei
2 linguri de verdeaţă (pătrunjel şi/sau mărar)
1 lingură zeamă de lămâie (opţional)
sare
piper
Preparare:
Puneţi la fiert 3 litri de apă rece cu sare şi 2 linguri de ulei.
Tăiaţi capetele păstăilor.
Tăiaţi păstăile în 2-3 bucăţi, în funcţie de lungime.
Fierbeţi păstăile câteva minute. Păstăile trebuie să fie fierte, dar nu exagerat de moi.
Scurgeţi păstăile.
Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
Tocaţi verdeaţa fin.
Amestecaţi păstăile cu smântâna, usturoiul, zeama de lămâie şi verdeaţa.
Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
Păstăile cu smântână şi usturoi se servesc reci sau la temperatura camerei cu felii de pâine proaspătă sau prăjită.
www.cevabun.ro O reţetă românească întâlnită în special în zonele premontane, acolo unde smântâna există din belşug, păstăile de fasole (tecile) cu smântână, usturoi şi verdeaţă sunt ușor de preparat, fie că o servim ca mâncare în sine sau ca garnitură.
Porţii: 2
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
600 grame păstăi de fasole
4 linguri de smântână grasă
3-4 căţei de usturoi
2 linguri de ulei
2 linguri de verdeaţă (pătrunjel şi/sau mărar)
1 lingură zeamă de lămâie (opţional)
sare
piper
Preparare:
Puneţi la fiert 3 litri de apă rece cu sare şi 2 linguri de ulei.
Tăiaţi capetele păstăilor.
Tăiaţi păstăile în 2-3 bucăţi, în funcţi