Tânăra a reuşit alături de actorul alexăndren Alexandru Ion să aducă un festival de teatru tânăr în oraşul fără teatru şi cinematograf. Andreea Borţun a participat anul trecut la Festivalul de Film de la Sarajevo, iar anul acesta a fost invitată să vorbească la conferinţele inspiraţionale TEDx din Bucureşti.
Andreea Borţun face parte din echipa de „copii atomici” care a înfiinţat Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis de la Alexandria. Cu puţin timp înainte de prima ediţie a festivalului, Andreea a primit un telefon care i-a schimbat viaţa: „M-a sunat Marcel Iureş. Auzise de festival şi a vrut să ne sprijine. Nu mi-a venit să cred. Maestrul a venit la festival, de la prima ediţie. El ne-a numit copiii atomici şi aşa ne-a rămas numele”, îşi aminteşte ea.
De la teatru la film
Andreea Borţun păstrează vie în memorie prima piesă în care a jucat. „ Am jucat la teatrul din Bacău în <
Tânăra spune că i se potriveşte mai bine o carieră de scenarist, dar recunoaşte că experienţa acumulată pe scenă a ajutat-o foarte mult. „Eu scriu scenarii de film. Un film trebui să aibă o poveste şi trebuie să ştii să spui aceea poveste. Pentru a realiza un scenariu este important ca replicile să fie cât mai naturale. Dacă ai jucat teatru, ştii să faci în aşa fel încât replicile să fie naturale”ne-a spus Andreea. Ea a scris până acum mai multe scenarii: „ Dar a fost să fie aşa”, „Zmeul”, „ O oră fără 13 minute” „Mr. Moonlight”, „ Acesta este Petru”. „Zmeul” şi „Acesta este Petru” au fos