Echipa de bucătari "Nişte ţărani" reprezintă Sălajul, alături de producători şi artişti populari din judeţ, la Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare, care se desfăşoară de astăzi şi până duminică la Sibiu.
După cum ne-a declarat şeful echipei de bucătari, Mircea Groza, astăzi la standul Sălajului se va găti topală cu pui şi mămăliguţă, iar ca desert vor face şi vor vinde "ciurigauă" (minciunele). Bucătarii vor face, demonstrativ, şi câteva plăcinte cu brânză.
Mâine, felul principal va fi tacana piperată de berbec cu pere (cartofi) noi, iar ca antreu cald se vor servi plăcinte cu cartofi sau cu brânză, cozi de ceapă şi mărar.
Duminică, în ultima zi a festivalului, va fi ziua mâncării romane. Bucătarii din Sălaj vor găti tocană romană de purcel şi linte cu mentă, leuştean şi mărar.
Potrivit informaţiilor primite de la Daniel Săuca, directorul Centrului de Cultură şi Artă Sălaj, judeţul nostru este reprezentat la festivalul de la Sibiu La Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare, şi de o delegaţie de păstrători ai zestrei folclorice a judeţului, dar şi de promotori ai produselor specifice satului sălăjean.
Astfel, comuna Pericei din judeţul Sălaj va prezenta la Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare acest produs, împletituri din ceapă, jucării, diferite obiecte. În comuna Pericei există un monument al cepei, unic în lume. Nu lipsit de interes este faptul că locuitorii comunei Pericei au intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă cunună împletită de ceapă.
Asociaţia Producătorilor de Pălincă Naturală din Sălaj, prin preşedintele ei, Grigore Ardelean, va prezenta diverse sortimente ale acestei băuturi care, aşa cum îi place să spună lui Grigore Ardelean, îl însoţeşte pe român de la naştere până la moarte. Tot în zona produselor tradiţionale, Sălajul va prezenta la Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare de