O posibilă destinaţie de vacanţă pentru turiştii grăbiţi poate fi complexul turistic de la Mila 35 din Delta Dunării. La baza turistică Mila 35 se ajunge foarte uşor. Turiştii care apelează la serviciile acestui complex sunt preluaţi de administratorii bazei cu navele rapide de la un ponton acostat pe faleza Dunării din municipiul Tulcea, în vecinătatea hotelului Delta. După aproximativ un sfert de oră de mers cu şalupa, pe Dunăre, pe traseul din portul Tulcea spre Sulina, ajungi la Mila 35.
Convertire cu fonduri europene
Actualul hotel de la Mila 35, cu 60 de locuri de cazare, are o poveste foarte interesantă. Cornel Georgescu, patronul acestuia, spune că a intrat în afaceri turistice din întâmplare. "În urmă cu mai bine de un deceniu am cumpărat cherhanaua de la Mila 35, la rugăminţile unor prieteni şi ale pescarilor de aici, pentru a salva pescăriile din preajma municipiului Tulcea. După ce am devenit patronul pescăriei, un incendiu izbucnit într-o noapte a mistuit fosta cherhana, iar pescarii s-au răspândit rapid prin alte locuri ale Deltei. Totuşi am decis să refac cherhanaua, dar când clădirile au fost reconstruite nu am mai găsit pescari.
Un arhitect m-a sfătuit, atunci, să nu vând imobilul şi să-l reamenajez pentru turism. Astfel, am accesat un milion de euro de la Uniunea Europeană şi cu aceşti bani cherhanaua, împreună cu celelalte acareturi specifice pescăriilor, a fost transformată în bază turistică", a spus acesta. În câţiva ani, complexul turistic Mila 35 a devenit o atracţie pentru turiştii care petrec vacanţe scurte în Delta Dunării. Principalul avantaj pentru turişti este că pot ajunge foarte uşor într-o zonă mirifică a Deltei, zonă aflată la numai trei mile maritime de municipiul Tulcea.
Din exterior, imobilele care compun baza turistică de la Mila 35 par a fi o pescărie tradiţională, dar în interior turiştii au tot confor