La piscina unităţii sanitare s-a pus lacătul pe uşă de pe 2 august, zi în care s-a oprit apa caldă în oraş din cauza datoriile pe care le are Centrala Electrică de Termoficare la furnizorii de gaz. Piscina aducea zilnic la bugetul spitalului 2.000 de lei în urma şedinţelor de tratament în bazin.
Piscina de la Spitalul de Recuperare Iaşi nu poate fi folosită de persoanele care vor să urmeze tratament în bazin sub îndrumarea unui kinetoterapeut pentru că apa caldă a fost oprită. Până în prezent, spitalul a pierdut 20.000 de lei, bani pe care-i obţinea în urma şedinţelor la piscină.
Iaşi Piscina medicală, luată cu asalt
Aleşii locali au pus cruce pe CET Iaşi
Conturile CET Iaşi rămân blocate, ieșenii rămân fără apă caldă
„Avem nevoie de apă caldă pentru a putea relua activitatea la piscină. Tratamentele nu se pot face în apă rece, trebuie să fie caldă. În plus, beneficiarii tratamentului trebuie să facă duş înainte de a intra în bazin, şi nu se pot spăla cu apă rece. De câteva zile, o echipă de la CET montează o instalaţie la cazanele cu abur tehnologic ale spitalului care ar permite alimentarea cu apă caldă", spune Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare Iaşi.
Conturile CET rămân sub sechestru. Ieşenii se spală la lighean de opt zile
Iaşi: Căldura dată de la CET, mai scumpă cu 10%
Într-o singură lună, Spitalul de Recuperare a încasat 10.000 de lei de la persoanele care au folosit bazinul unităţii medicale. Zilnic, peste 40 de persoane cu deficienţe locomotorii efectuează exerciţii de recuperare în piscină cu ajutorul unui kinetoterapeut. O şedinţă costă 20 de lei.