ADS Târgovişte vă arată cum se face şi cât vă costă această operaţiune la Registrul ComerţuluiStrămutarea sediului social impune şi modificarea actului constitutiv al societăţii, a certificatului unic de înregistrare, precum şi achiziţionarea unui nou registru unic de control.
Fie că v-a expirat contractul de închiriere sau de comodat pentru sediul societăţii, fie că vreţi să începeţi o afacere nouă într-un alt judeţ, trebuie să depuneţi la Oficiul Registrului Comerţului (ORC) o solicitare pentru schimbarea sediului social al firmei. Trebuie să ştiţi că, în cazul în care mutarea sediului social se face într-un alt judeţ, firma va fi radiată automat din judeţul în care a fost iniţial înregistrată.
Acte, de la zero
Dosarul care trebuie depus la ORC trebuie să conţină: Actul constitutiv actualizat; Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor; Certificat şi adeverinţă de la Administraţia Financiară că la adresa unde va fi sediul social al firmei nu se suprapune un alt sediu social; Certificatul de înregistrare în original; Documentul (contract de comodat sau de închiriere) care atestă dreptul de folosinţă asupra imobilului cu destinaţie de sediu social; Acord de la asociaţia de proprietari şi de la patru vecini (în cazul în care sediul social este într-un bloc de locuinţe); Cerere de înregistrare; Declaraţia-tip pe propria răspundere, semnată de asociaţi sau de administratori, din care să rezulte, după caz, că persoana juridică nu desfăşoară, la sediul social, activităţile declarate, o perioadă de maximum 3 ani sau că îndeplineşte condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia în domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii, pentru activităţile precizate în declaraţia-tip. În cazul în care vă mutaţi sediul social în alt judeţ, mai aveţi nevoie la dosar şi de rezervarea denumirii firmei. Conform legislaţiei,