„U“ Transilvania s-a calificat în Cupele Europene, însă abia are bani să joace în campionatul intern, după ce sponsorul principal a renunţat la colaborare. În condiţiile în care vedetele echipei au plecat din cauza lipsei banilor, iar stafful de conducere nu a fost plătit de două luni, „U“ Transilvania are nevoie disperată de sponsori.
Handbalul clujean are o tradiţie de peste 70 de ani, prima echipă cu unsprezece jucători a fost înfiinţată de către profesorul Onoriu Cheţianu în 1935. După şapte ani, „Ştiinţa“ a debutat oficial în campionatul intern. După zece ani, a fost înfiinţată prima echipă de handbal cu şapte jucători, varianta în care se desfăşoară şi azi competiţiile. Între timp echipa şi-a schimbat denumirea în „Universitatea“. Noul club a promovat în Divizia A în 1966-1967, iar în 1969 şi 1970 sub Feleac au ajuns primele medalii de bronz din istorie. Echipa din anii aceia reuşea performanţe de invidiat, „victime“ ale clujenilor fiind formaţii de prestigiu precum Minaur Baia-Mare, Steaua sau Dinamo. După două decenii în care au migrat între prima ligă şi eşalonul secund, handbaliştii clujeni, prin echipa Universitatea, au obţinut locul 3 în ediţia 1998-1999, acesta fiind cel mai bun rezultat al clubului.
Fundaţia „Transilvania“, bani pentru performanţă
La finalul anului 2007, zece dintre cele mai mari companii din Ardeal împreună cu trei universităţi au iniţiat primul mare proiect sportiv regional: Fundaţia de Handbal „Transilvania“. Pe vremea aceea, omul de afaceri Ioan Rus promitea că în aproximativ trei ani, handbalul va deveni cel mai popular sport de echipă din Transilvania, după fotbal. Fundaţia a preluat echipa şi avea planuri mari, de a o aduce la nivelul cupelor europene şi chiar cu şanse de a se bate pentru titlul de campioană. Peste doar un an, „U“ Transilvania promova în Liga Naţională. De aici încolo, investitorii aveau un