Actualul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Angela Toncescu, este susţinută de majoritatea companiilor din piaţă însă numirea din toamnă a noului preşedinte CSA este o decizie politică iar contracandidatul său, Cristian Constantinescu, este susţinut de cel mai mare partid parlamentar, PDL. Între timp războiul a luat amploare în presă, chiar şi în tabloide.
Momentul numirii viitorului preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor se apropie iar evenimentul este marcat din ce în ce mai clar prin materiale de presă. Lupta finală se va da între actualul preşedinte, Angela Toncescu, şi Cristian Constantinescu, fostul preşedinte al Allianz-Ţiriac şi al Uniunii Naţionale a Asigurătorilor din România(UNSAR).
Dacă Toncescu beneficiază de sprijinul majorităţii companiilor de asigurări din piaţă şi, probabil, de susţinerea politică a USL, Cristian Constantinescu nu este tocmai iubit de preşedinţii marilor asigurători însă are marele avantaj de a fi susţinut de partidul de guvernământ, adică PDL.
Menţionăm că desemnarea preşedintelui CSA se va face toamna aceasta în cadrul Comisiilor de Buget finanţe ale celor două camere urmând ca propunerea să fie votată în Parlament. Lupta va fi una strânsă. “ Constantinescu şi-a anunţat, cred, prea devreme candidatura fapt care dă timp adversarilor să îl toace, să facă presiune pe lângă parlamentari. Pe de altă parte, doamna Toncescu nu este tocmai iubită de presă în ultimul timp iar acest lucru contează”, comentează un specialist cu ştate vechi în lumea asigurărilor. Miza este controlul unei pieţe a asigurărilor de peste 2 miliarde de euro dar şi o afacere cu potenţial imens care este Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor. În plus, salariul președintelui CSA este unul dintre cele mai mari din România adică aproximativ 15.000 de euro pe lună, după cum a relatat