Traian Băsescu a rămas acasă. Cât să tabere presa pe el. V-aţi prins de lucrătură? Mai întâi, informaţia cu îngheţarea pensiilor şi impozite mai mari. Pe urmă, ştirea că la Cotroceni se schimbă puful din perne. Ce tre să ne trezească alăturarea celor doua informaţii? Oftică.
Ştiţi care e problema noastră? Ca ne-aprindem repede: n-are lumea ce sa bage în gură şi Băse se gândeşte ce să pună sub… Hai, că n-aţi priceput nimic. Ce a cerut, de fapt, în modestia lui? Nişte puf de austeritate - caietul de sarcini specifică limpede "gâscă" nu "pasărea paradisului". (Fireşte că n-a rămas dator. I-a prins pe ziarişti la Mangalia şi i-a seminarizat din Strategia fiscal-bugetară de le-au mers fulgii).
Huanying guang lin! - Bun venit prezenţei tale care se apropie luminoasă! Premierul Boc a descins în China, în fruntea unei delegaţii de o sută de căluşari (între care cincizeci de antreprenori). Dacă Sarkozy, în 2007, în fruntea unei delegaţii compuse din Carla Bruni, după o vizită de două zile, s-a ales cu 20 de miliarde, iar d-na Merkel s-a întors de-acolo cu vreo patru miliarde, toată Romania trage nădejde că o fi rămas şi pentru Boc al nostru ceva maruntiş.
Ce le-am putea oferi noi la schimb? (În afară de celebrul discurs de condamnare a comunismului). Poate că, după luni de vacanţă, le plantăm un ambasador. Deocamdată, premierul Boc - după cum cu entuziasm a declarat la plecare - le va furniza un Institut Cultural Roman, la schimb cu un Centru Cultural Chinez în Bucureşti.
Cred că această vizită semi-oficială e un semi-pas uriaş în consolidarea realaţiilor dintre cele două state şi nădăjduiesc că înalţii oficiali români le vor împărtăşi omologilor lor, la o raţă de Pekin cu compot de prune, secretul succesului nostru: "O ţară - doi premieri".
Traian Băsescu a rămas acasă. Cât să tabere presa pe el. V-aţi prins de lucrătură? Mai întâi, informaţia c