Teatrul de Balet va avea, în sfârşit, un studio special pentru repetiţii şi o sală de spectacol. Viitoarea locaţie este blocată, deocamdată, de o cerere de retrocedare a terenului şi imobilului fostului liceu CFR, unde urmează să se facă noul sediu.
CITIŢI ŞI:
Întârzieri de câteva luni la toate lucrările de pe drumurile din judeţul Sibiu
Consiliul Judeţean îşi mută activitatea în noua sală de conferinţe
Sibiul are, cel mai probabil, Casa de Cultură cu cel mai urât sediu din marile oraşe ale României. Dacă centrul istoric, actuala primărie sau Sala Thalia stârnesc invidie din partea marilor metropole din ţară, când vine vorba de Casa de Cultură, situaţia este dezamăgitoare.
Ascunsă la propriu în curtea Teatrului de Vară din Parcul Tineretului, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu seamănă mai degrabă cu o cocioabă. Îngrămădiţi în două camere care nu au mai mult de 40 de metri pătraţi, angajaţii insituţiei aflată în subordinea primăriei, îşi desfăşoară activitatea cu greutate. Ca să rezolve situaţia, municipalitatea a atribuit, prin hotărâre de Consiliu Local, încă din luna noiembrie 2010, clădirea fostului Liceu CFR de pe strada Bach la numerele 1-3. Din păcate lucrurile au stagnat mai bine de jumătate de an, din cauza unor probleme apărute legat de acest spaţiu.
„Noi ne-am făcut o proiecţie la ceea ce vrem să facem pe acel spaţiu. Suntem pregătiţi să începem prima fază a investiţiilor, dar, din păcate, între timp, am constatat că spaţiul primit de la primărie este revendicat pentru retrocedare de către Biserica Evanghelică“, povesteşte Ovidiu Dragoman, director al instituţiei.
Litigiu rezolvat la ”retrocedări”
La sugestia Comisiei Naționale pentru Retrocedări, cei de la Casa de Cultură au decis să efectueze o expertiză pentru a stabili ce este existent acum acolo și ceea ce a fost în momentul naționalizării de către