Ca să trăiască viaţa aşa cum o înţelege, Felicia Moldovan s-a înscris la cursurile Facultăţii de Teologie de la Alba Iulia. În paralel, a făcut mii de acte de caritate, dar şi-a văzut şi de afaceri.
Felicia Moldova a copilărit în satul Dătăşeni într-o familie cu cinci copii. „Sunt cea mai mică, tata şi-a dorit mult un băiat, iar visul lui era ca acesta să ajungă preot. Am venit eu şi, deşi eram fată, aveam un caracter puternic: eram băieţoasă, hotărâtă să reuşesc în viaţă, voiam să demontez mitul conform căruia copiii care provin din familii nevoiaşe sau de la ţară sunt pierduţi. Faptul că provin dintr-o familie numeroasă mi-a accentuat latura filantropică“, mărturiseşte Felicia.
Felicia a înţeles de mică ce înseamnă să dăruieşti, iar cu timpul a învăţat una dintre cele mai importante lecţii. „Trebuie să ştii bine cui să îi dai bani sau o mână de ajutor. Foarte multă lume pretinde că are nevoie de ajutor, dar cei mai mulţi nu fac niciun efort pentru a se ajuta. Am observat asta foarte bine, când am înfiinţat Fundaţia Creştin Ortodoxă de Întrajutorare. Am făcut un apel la părinţii care au necazuri financiare şi nu pot întreţine copiii la şcoală, să vină la noi. Eu i-aş fi ajutat să termine şcoala, le-aş fi asigrat burse pentru facultăţi, ma interesează să ajut acolo unde vine vorba de educaţie. Am avut supriza să constat că numai două persoane au apelat, deşi mă aşteptam să fiu asaltată. Aşa mi-a dat seama că şi părinţii trebuie educaţi şi responsabilizaţi“, a explicat Felicia Moldovan.
Femeie de top, în afaceri
Femeia s-a îndreptat spre afaceri imediat după Revoluţie. A fost în topul femeilor din Mureş care au ştiut să facă bani . „Am făcut cursuri, m-am informat, am fost întotdeauna la curent cu dinamica pieţei. Nu este la îndemâna oricui să facă bani. Este chiar meseria meseriilor şi trebuie să respecţi regulile de bază. Cea mai importantă es