Singura şansă de supravieţuire a câinilor fără stăpân hămesiţi şi îngrămădiţi în adăpostul administrat de municipalitate este de-a se mânca unul pe celălalt. Iubitorii de animale care supraveghează activitatea padocului surprind frecvent scene abominabile în care sunt implicate patrupedele.
Puţini bârlădeni ştiu ce se întâmplă cu câinii vagabonzi după ce aceştia sunt culeşi de pe străzi de către reprezentanţii Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din Bârlad. Potrivit legilor în vigoare, aceştia ar trebui adăpostiţi într-un spaţiu corespunzător, nu mai mult de patru într-o cuşcă, şi hrăniţi zilnic de către angajaţii Serviciului. În realitate, zeci de patrupede sunt puse laolaltă, iar dacă nu sunt ucise de condiţiile vitrege se mănâncă unul pe celălalt.
Câinii culeşi de pe stradă nu mai ajung la padoc
Nu puţine sunt scenele de cruzime ce au loc între animalele de la padocul situat în apropierea Grădinii Zoologice. Iubitorii de animale au fotografiat cum leşurile cânilor stau cu zilele în aceleaşi cuşti cu animalele vii, care, hămesite de foame, se hrănesc din ele. „Este groaznic ceea ce se întâmplă. Animalele sunt ţinute în condiţii greu de imaginat. Practic, sunt condamnate la moarte. Sunt puşi căţei mici la un loc cu cei mari şi agresivi. Vă imaginaţi ce se întâmplă cu aceştia“, a spus Lucia Călinoiu, preşedintele Asociaţiei „Salvaţi-l pe Azorel“, singura organizaţie nonguvernamentală din Bârlad care are ca domeniu de activitate protecţia animalelor.
Aceasta a precizat că mai mulţi iubitori de animale i-au reclamat că maidanezii capturaţi de hingheri de pe străzi n-au mai ajuns la padoc. „În urmă cu câteva zile o căţeluşă a fost luată de aceştia, însă n-a mai ajuns la padoc. Nimeni nu ştie ce se întâmplă cu câinii de nu mai ajung la adăpost“, a mai spus Lucia Călinoiu.
Click pe poze pentru fotogalerie din in