Itinerariile „Dobru“ şi „300 de scări“ sunt preferatele turiştilor deoarece pot fi parcurse lejer, pe jos, într-o oră. Potecile înguste de pe malul stâng al staţiunii oferă un peisaj sălbatic captivant amatorilor de aventuri.
Mii de turişti ajung în weekend în staţiunea montană Slănic Moldova, supranumită „Perla Moldovei“. În afara izvoarelor cu efecte benefice asupra sănătăţii, ei se bucură de drumeţii şi trasee alpine în Munţii Nemirei. Printre cele mai cunoscute trasee se numără „Pufu“, „Slănicelu“, „Dobru“, „Nemira“, „Izvorul 300 camping“, „Slănic-Poiana Sărată“, „Slănic-Dofteana“ sau „Vârful Şandru“. Tot aici se pot practica diverse sporturi extreme.
Curse cu ATV şi raliuri
„Pe «Pufu“ se organizează curse de ATV-uri. Pe «Slănicel» sunt concursuri de motocros şi tot în zonă s-a organizat şi raliu. Traseele sunt simple, uşoare şi pentru turiştii care fac drumeţii, dacă sunt bine echipaţi“, a spus Eugen Poncoş, specialist în cadrul Primăriei Slănic Moldova, dar şi iubitor al muntelui.
Împrejurimile staţiunii, dealurile împădurite şi Munţii Nemirei oferă imagini naturale de vis. Singura teamă ar fi prezenţa urşilor, dar aceştia nu trec de linia pădurilor. „Sunt urşi, dar nu am avut probleme să coboare în staţiune“, a precizat Cristi Apetrei, şeful Postului de Jandarmerie Montană din Slănic. Cele mai iubite trasee pentru alpiniştii amatori sunt cele care oferă panoramă asupra staţiunii şi împrejurimilor. Turiştii merg adesea pe marcajul cu triunghi, de la Dobru, până la Stâncă, unde ajung în dreptul Complexului Racoviţă, de unde este vizibilă întreaga localitate.
Marcaje spre vârfuri
„Toate traseele sunt frumoase. Eu mă bucur să le văd din oraş, nu mai fac drumeţii ca altădată“, a spus Adrian Şerban, primarul oraşului Slănic Moldova. Cele mai semeţe vârfuri din zonă, pe care se poate ajunge după mai mul