1. Evită expunerea îndelungată la soare!
Razele ultraviolete sunt dăunătoare pentru păr. Înainte de a merge la plajă, poţi să-ţi aplici un tratament, care îţi va proteja podoaba capilară de soare.
2. Foloseşte produse pe bază de unt de karite
Untul de karite este excelent pentru păr. Provine din arbori din savana africană şi face mult bine părului, protejându-l şi hidratându-l. De asemenea, menţine sănătatea acestuia, îl face strălucitor şi îi asigură o nuanţă frumoasă.
3.Masează-ţi scalpul
Fă-ţi un obicei din a-ţi masa regulat părul şi scalpul cu uleiuri esenţiale. Masajul favorizează circulaţia sângelui, ceea ce ajută la creşterea unui păr sănătos şi cu o structură rezistentă. În funcţie de uleiurile esenţiale pe care le vei folosi, acestea vor asigura părului aportul de vitamine de care are nevoie.
4. Nu abuza de foehn şi placa de întins!
Fără să ne dăm seama, uneori, folosirea regulată a uscătorului de păr, a plăcii de întins sau a ondulatorului poate dăuna stării de sănătate a părului. Utilizarea ocazională nu reprezintă un pericol, dar folosirea frecventă îl deteriorează şi îi toceşte vârfurile.
5. Alege un şampon şi o mască potrivite
Este important să alegi produse care se potrivesc tipului tău de păr. De exemplu, dacă ai părul vopsit, foloseşte întotdeauna produse care vor proteja culoarea. Dacă ai părul uscat, alege produse care îl vor hidrata.
6. Consumă suplimente alimentare
Pentru un păr frumos, ai grijă să mănânci regulat alimente care să conţină proteine (peşte, soia, ouă, carne şi lactate), zinc (peşte, în special sardele, carne (de vită, porc, pasăre sau miel), cereale integrale, nuci, seminţe de dovleac şi produse lactate; fier (cartofi copţi, sparanghel, fasole gătită, linte, seminţe de dovleac, ficat de porc, de pui şi de vită, creveţi, sardine, carne de pasăre şi de vită), sulf (fr