Societatea din România va proceda la calculul şi determinarea impozitului pe profit pentru toată activitatea desfăşurată, atât în ţară, cât şi pentru lucrările efectuate în afară, conform fiscalitatea.ro. Întrucât societatea străină reţine la sursă impozit pe venit, societatea din România va beneficia de un credit fiscal la plata impozitului pe profit în România, scăzând aşadar din total impozit datorat în România, impozitul plătit în cealaltă ţară. Pentru a putea beneficia de credit fiscal în România, societatea din România trebuie să deţină un document de la autoritatea fiscală din ţara respectivă care să certifice efectuarea plăţilor pentru sumele reţinute la sursă de către societatea din străinătate. În România acest document se numeşte Certificat privind atestarea impozitului plătit în România de persoane juridice străine.
Reglementările privind Creditul fiscal sunt prevăzute de Codul fiscal la art. 31
"ART. 31
Credit fiscal
(1) Dacă o persoană juridică română obţine venituri dintr-un stat străin prin intermediul unui sediu permanent sau venituri supuse impozitului cu reţinere la sursă şi veniturile sunt impozitate atât în România cât şi în statul străin, atunci impozitul plătit către statul străin, fie direct, fie indirect prin reţinerea şi virarea de o altă persoană, se deduce din impozitul pe profit ce se determină potrivit prevederilor prezentului titlu.
(2) Deducerea pentru impozitele plătite către un stat străin într-un an fiscal nu poate depăşi impozitul pe profit, calculat prin aplicarea cotei de impozit pe profit prevăzute la art. 17 alin. (1) la profitul impozabil obţinut în statul străin, determinat în conformitate cu regulile prevăzute în prezentul titlu sau la venitul obţinut din statul străin.
(3) Impozitul plătit unui stat străin este dedus, dacă se aplică prevederile convenţiei de