În noaptea de sâmbătă spre duminică, după modelul Deta, un grup de tineri şi-au făcut singuri dreptate, la Liebling. Cazul a trecut aproape neobservat, puţine fiind canalele media care l-au prezentat, deşi, juridic vorbind, avem de-a face cu aceeaşi tipologie infracţională ca la Deta, unde mediatizarea s-a făcut la suprasaturaţie. Şi, totuşi, ce face diferenţa între cele două încăierări, din moment ce una a ţinut capul de afiş al mass-media zile în şir, a fost temă de breaking-news-uri şi talk-show-uri, iar cealaltă a rămas stingheră pe buletinul de presă al Poliţiei Timiş, rătăcită printre multe situaţii similare înregistrate de Poliţia Română, frecvent?
Între cele două evenimente sunt diferenţe, mici şi mari. De exemplu, ca mică diferenţă, în loc de săbii, băieţii de la Liebling au avut la îndemână bâte şi furci, luate, cu siguranţă, cu aceeaşi intenţie cu care băieţii de la Deta îşi luaseră săbiile. Tot ca mică diferenţă, dintr-o întâmplare fericită, la Liebling încăierarea nu s-a finalizat decât cu o victimă, lovită cu maşina, din greşeală conform primelor cercetări. Dar sunt şi diferenţe mari care, deşi nu au legătură cu infracţiunea în sine, sunt cele care par să fi stabilit gradul de importanţă al evenimentului. Niciunul dintre tinerii implicaţi în scandalul de la Liebling nu sunt fii de personalităţi care ar putea vinde bine informaţia de presă, nici copii de oameni politici a căror imagine publică ar putea fi spulberată, la o adică, de rivali politici. În plus, Lieblingul nu are miza pe care o avea Deta într-o afacere-caracatiţă, în faţa căreia, ani de zile, autorităţi, de stânga şi de dreapta, se declaraseră incapabile să o ţină în frâu.
Prima mare diferenţă a intrat deja, cum era de aşteptat, în vizorul unei grupări care vizează şi visează Primăria Deta. La foarte scurt timp după ce Parchetul General a anunţat, zilele