Directorul LPS şi lichidatorul clubului demască golăniile care au dus la desfiinţarea FC Cetatea. Banii de pe transferuri ajungeau în buzunare private, iar părinţii fotbaliştilor juniori erau puşi să plătească pentru antrenamentele copiilor, dar nu primeau chitanţe.
Fotbal Club Cetatea Suceava a fost înfiinţat în anul 2004, iar după nici şase ani de activitate a fost dizolvat. Are datorii de 3 milioane de lei la stat, iar cei 400 de jucători legitimaţi aici nu-şi mai pot continua cariera până nu se sting restanţele.
„În perioada 2007-2008 s-au acumulat datorii către Ministerul de Finanţe, iar eu am venit la conducerea clubului în iunie 2009 şi nu am reuşit să atrag fonduri să le achit. S-a ajuns la concluzia că e mai bine să se desfiinţeze clubul“, a declarat Ciprian Anton (foto stânga), ultimul preşedinte al FC Cetatea Suceava. Cum s-a ajuns în această situaţie? Directorul Liceului Sportiv Suceava (LPS) a reclamat banii negri care au circulat prin club. „Nu au gestionat corect fondurile provenite din transferul unor sportivi. Trebuia o strategie clară şi eu am propus o dată una, dar, fiind bani negri, nu interesa pe nimeni performanţa“, a declarat Dumitru Bernicu (foto dreapta), directorul LPS.
În plus, banii din sponsorizări nu erau înregistraţi în evidenţele contabile, a mai spus directorul. De asemenea, nu s-au făcut acte pentru transferuri, a precizat şi Mircea Grosaru, cel care se ocupă cu lichidarea judiciară a clubului. În aceste condiţii, clubul a început să acumuleze datorii la stat şi s-a ajuns în situaţia să fie dizolvat.
Victime sunt jucătorii, care, fiind legitimaţi la Cetatea, nu se pot transfera definitiv la alte cluburi până nu se achită datoriile clubului. Din acest motiv ei sunt doar „împrumutaţi“ la alte echipe, banii plătiţi pentru ei fiind dirijaţi către stat. Victime sunt şi microbiştii, care sunt lipsiţi de un fotb