Pentru a scăpa de stresul cotidian, orădenii aleg să se relaxeze călărind, la cele două baze hipice din judeţ.Orădeanul Cristian Jurcuţ a mers pentru prima oară la călărit în urmă cu doi ani, şi de atunci nu scapă nicio ocazie să se relaxeze în şaua cailor.
Relaxare totală
Instructorul de dans a ajuns întâmplător la baza hipică Il Cavallino din Băile Felix, acum doi ani, cu un grup de prieteni care mai practicaseră călăritul. „Prima dată am fost la călărit acum doi ani şi jumătate, însoţit de câţiva prieteni. Ei au mai fost la baza hipică şi mi-au propus şi mie să merg", spune Cristian Jurcuţ. În timp, călăria a devenit un alternativă plăcută de petrecere a timpului liber pentru orădean şi grupul său de prieteni. „De multe ori mergeam o gaşcă întreagă de vreo 10 persoane, în week-end. Era un mod plăcut de a ne petrece timpul liber. Acum mergem şi mai puţini, în funcţie de programul fiecăruia", zice orădeanul.Cu toate că la început nu ştia deloc să călărească, treptat, Cristian Jurcuţ a deprins tainele „statului în şa". „Nu ştiam să călăresc deloc când am fost pentru prima dată la baza hipică. Am învăţat totul imediat. Acum cunosc toate mişcările. Merg aproape lună de lună. Plătesc 40 de lei pentru oră", spune Jurcuţ. Cel mai mult, orădenul adoră senzaţia unică pe care o trăieşte atunci când galopează. Atât călăritul în sine, cât şi locurile prin care se poate plimba pe cal, sunt lucruri de care Jurcuţ nu s-ar mai lipsi. „Îmi place liniştea din pădure, locurile unice de la avenul din Betfia, iar de pe cal, senzaţia e unică. Te desprinzi de agitaţia din oraş, e relaxare totală", dezvăluie Cristian Jurcuţ.
Primul în Bihor
Baza hipică Il Cavallino din Băile Felix, situată la ieşirea spre Deva pe drumul european E79, este cea mai veche din judeţul Bihor. Cei care doresc să îşi petreacă timpul liber la călărie pot beneficia de plimbări de agrement, e