Spaţiile agroalimentare dintre blocuri au rămas corigente la capitolul modernizare, iar edilii nu au bani de investiţii. În piaţa din Dărmăneşti trebuie să suporţi vara o şedinţă de saună, iar în spaţiul acoperit din Precista îţi îngheaţă mâna pe sacoşă iarna.
Cea mai mare piaţă de cartier din oraş, cea din Dărmăneşti, resimte şi cel mai mult lipsa unor investiţii care să o transforme într-un spaţiu comercial civilizat.
Încă de la intrare rămâi surprins de numărul mare de negustori care preferă să-şi expună marfa în exteriorul pieţei. Explicaţia o afli după ce intri în spaţiul acoperit atât de la comercianţi, cât şi de la clienţi. „E cald aici de clocotim. Ni se strică marfa din cauza asta şi oamenii, pe bună dreptate, nici nu se uită la ea“, spune cu năduf Maria Trifan, care vinde la taraba din piaţă.
Ocoliţi de clienţi
„Când plouă, plouă şi în piaţă pentru că acoperişul nu a mai fost schimbat de ani buni. Vara nu ai aer şi se ofilesc legumele, iar iarna îngheaţă tot“, o completează colega de tarabă Ana Ciobanu. Ca să facă economie de timp şi să scutească un drum până la Piaţa Centrală, locuitorii din cartier aleg să cumpere din acest spaţiu chiar dacă trebuie să suporte condiţiile improprii de comerţ.
„Nu pot să merg mereu la piaţa mare pentru cumpărăturile zilnice, aşa că m-am obişnuit aici, la piaţa de cartier. Nu-mi plac însă câinii care umblă prin jurul pieţei. Mai sunt şi borfaşi care speculează clienţii ca să scape repede de marfă“, spune tehnicianul Oprea Stoian. Cei mai vitregiţi de un spaţiu adecvat pentru comerţul cu produse de sezon sunt pietrenii din cartierul Mărăţei.
Piaţa care ar fi trebuit să le ofere o varietate de produse este un loc care nu te atrage în niciun fel să faci cumpărături. „Pentru că sunt puţini comercianţi, iar preţurile sunt mari prefer să merg în Piaţa Centrală chiar dacă m